Unga solister 2018

Våra unga solister oktober 2018

 

Judith Caselunghe (foto: Malin Boström Caselunghe)

Judith Caselunghe är född i Uppsala i augusti 2000 och är uppvuxen här. Hon började spela tvärflöjt för Björn Ericson på Uppsala kulturskola 2011 och gick årskurs 6-9 i Uppsala musikklassers orkesterklass. Under ett par år spelade hon dessutom oboe men övergick i årskurs 9 till enbart flöjt, och då med Mats Broberg som lärare. Hon har nu i två år gått Kulturskolans konservatorielinje, och hoppas på ett tredje. Samtidigt spelar hon i Kulturskolans Paradorkester och Serenadensemble. Judiths repertoar består främst av klassiska stycken, allt från Bach och Mozart till Honegger och Enesco. Förutom att spela tycker Judith om att måla och fotografera på fritiden. Efter gymnasiet siktar hon på någon musikfolkhögskola och kommer att fortsätta att spela flöjt, men vet inte om det blir professionellt eller som amatör. Hon älskar att spela flöjt; lyckan och frustrationen över att det alltid finns mer att lära.
Foto: Malin Boström Caselunghe.

 

 

 

 

 

 

 

Max Brynolf (foto: Tobias Högberg)

Max Brynolf är född i Uppsala i augusti 1997 och även uppvuxen här. Han har gått i Uppsala musikklasser under högstadietiden och på Katedralskolan under gymnasiet. De senaste två åren har han studerat teknisk fysik vid Uppsala universitet. Han började ta pianolektioner när har var 6 år men spelade redan innan dess. Hans lärare har varit och är Aldona Gassowski. På Kulturskolans konservatorielinje, där hans pianolärare är Andreas Kreuger, spelar han även marimba sedan tre år tillbaka. På frågan om intressen utöver musik nämner Max fysik och astronomi samt att vara utomhus, cykla och träffa vänner. Hösten 2018 har Max börjat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och han tror att musik kommer att vara en stor del av hans liv i framtiden.
Foto: Tobias Högberg.

 

 

 

 

 

 

 

Tina Yunqing He (foto: Youyi Li)

Tina He föddes i början av oktober 2010 i Shanghai i Kina, men kom till Västerås redan i mars 2011. Hon har gått på Emaus förskola och skola i Västerås. Hon började spela Suzukifiol i slutet av 2015 för Anna Zhibaj på Västerås kulturskola. Ett år senare började hon spela Suzukipiano för Viktor Westergren. På fritiden gillar hon att måla och simma. Hon drömmer om att bli professionell violinist. Det här är hennes första konsert som solist.
Foto: Youyi Li.

 

 

 

 

 

 

 

Julia Fejes (foto privat)

Julia Fejes är född i i Uppsala i oktober 1998 och uppvuxen här. Hon har gått i Uppsala musikklasser och senare på Katedralskolan utom ett år i USA 2014-2015. Sedan hon var 7 år har hon spelat fiol för Christina Lundström och senare för Fredrik Ström på Kulturskolans konservatorielinje. Julia har även spelat piano för Mats Jansson, och hon sjunger i kör. Hennes intressen är att vara i naturen, inte minst att bada och träna, men älskar också mat och språk samt att umgås med vänner och prata med andra människor. Hon gillar skolan och börjar i höst en ettårig utbildning på Ingesunds musikhögskola i Arvika, men hon tänker inte bli professionell musiker utan vill liksom sina bröder utbilda sig till ingenjör.